16-frugal-shoppers-limited-options.jpg

Do’s and Don’ts


Hoe kies ik de juiste huidverzorgingsproducten?

Hoe bepaal je welke huidverzorgingsproducten je beste kunt gebruiken? Kies je het merk dat je vriendinnen fijn vinden? Welke in de aanbieding is en het beste past bij je budget? Of kies je voor het product waar de meeste reclame voor wordt gemaakt en ga je ervan uit dat dit dan wel een goed product zal zijn?

De kans dat je dan een leugen in een potje koopt is behoorlijk groot! Cosmeticafabrikanten misleiden je met mooie beloftes en opschriften zoals “dermatologisch getest”, “parabenenvrij” en “zonder parfum”, maar dit betekent niet veel. De beste manier om een goede keuze te maken, is zelf  te gaan kijken wat er op de ingrediëntenlijst staat! Vraag je af : Welke stoffen zijn juist schadelijk en moet ik vermijden? En wat in dit product zal mijn huid voeden, hydrateren en jong houden?”

Te vermijden ingrediënten in je dagcrème

De crème mag geen enkel allergeen of kankerverwekkende stof bevatten. Een allergeen is een stof waar een grote groep mensen allergisch op reageren. Bekende allergenen zijn parfum en conserveringsmiddelen en bij deze laatste groep zijn de parabenen het bekendst. Ook al ben je nog niet allergisch, wacht niet tot het zover is. Er wordt onherstelbare schade aan je huid aangericht wanneer je -niets beseffend- doorgaat met het gebruik van deze ingrediënten! Ook minerale oliën (afkomstig van de petroleumindustrie) leiden tot vroegtijdige huidveroudering, huidirritaties en problemen zoals puistjes.

Hoe herken je deze ingrediënten? Dat is helaas niet zo makkelijk. Ik zal het proberen simpel te houden door je een aantal tips te geven waardoor er al heel wat merken af zullen vallen


Tip 1. Koop geen producten die in contact staan met lucht

Producten die blootgesteld worden aan lucht en licht bevatten meestal niet veel werkzame stoffen zoals antioxidanten die huidveroudering voorkomen.  Om te voorkomen dat de crème bederft, barst het van de conserveringsmiddelen want anders zou de crème bruin worden!Bekende soorten zijn Parabenen en alles wat op Paraben eindigt, Methylisothiazlinone, Formaldehyde, Sodium Hydroxide en Phenoxyethanol. Hoe langer de verpakking geopend is, hoe lager de werking van de actieve werkzame stoffen.

Kies daarom voor huidverzorgingsproducten die airless geproduceerd zijn èn in een airless verpakking zitten. Dit heeft de volgende voordelen:

 • tot 3 jaar houdbaar

 • de werkzame stoffen lopen niet terug na opening

 • tot de laatste druppel te gebruiken

 • hygiënischer

 • geen conserveringsmiddelen nodig

 • duurzamer

 • milieuvriendelijker


Tip 2. Vermijd huidverzorgingsproducten met parfum

Je herkent het in de ingrediëntenlijst onder het woord: “Parfum” of “Fragrance”
Bij natuurlijke producten staat vaak een verwijzing in de vorm van een * dat het om natuurlijke  geurstoffen gaat. Deze zijn onschadelijk tenzij je een extreme allergie hiervoor hebt.


Tip 3. Vermijd huidverzorgingsproducten met VEEL alcohol

De minder goede soorten die voorkomen in cosmetica zijn: Alcohol Denat, Ethanol, Ethyl Alcohol, Methanol, Benzyl Alcohol en Isopropyl Alcohol. Hoe lager de concentratie hoe beter. Je hoeft je er dan niet veel zorgen om te maken, mits het product uiteraard ook goede ingrediënten bevat!


Tip 4. Vermijd huidverzorgingsproducten met minerale olie

Ze sluiten je huid af, je huid wordt droog en raakt verslaafd aan dit ingrediënt. Je kunt deze minerale olie op de ingrediëntenlijst van je product terugvinden onder de naam:
Liquid Paraffin, Liquid Petrolatum, Parafin Oil, Paraffinum Liquidum, Petrolatum Liquid, Petroleum Oil, White Mineral Oil en White Oil. Ook Vaseline behoort tot dezelfde familie.

Samenstelling Neoderma producten.jpg

Tip 5. Kies producten met ingrediënten die ook effect hebben op je huid

Heel vaak heet een cosmeticamerk een mooi verhaal rond één bepaald ingrediënt in een dagcrème. Wat er allemaal aan schadelijke ingrediënten aan toegevoegd is om het potje vol te maken wordt niet over gesproken. Enkel een verhaal over één of ander megastofje wat je huid er 10 jaar jonger uit laat zien. Laat je niet misleiden! Kies voor een product dat als basis al uit natuurlijke ingrediënten bestaat!

Het product moet actieve, voedende ingrediënten bevatten die ook echt in de diepere huidlagen doordringen en daar hun herstellende werk kunnen doen.

 • Plantaardige oliën bijvoorbeeld zijn oliën geperst uit zaden, pitten en vruchten. Ze bevatten vetzuren, vitamines en mineralen die je huid doen stralen! Ze zijn rijk aan antioxidanten die huidveroudering tegengaan.

 • Kruiden uit de natuur worden al eeuwen gebruikt voor het verzorgen van de huid en zijn bijzonder heilzaam bij diverse huidproblemen! Sommige kruiden zijn schimmelwerend, antibacterieel, kalmerend, ontsmettend en ontgiftend.

 • Bijzondere ingrediënten uit de natuur zoals Squalane stimuleren de cel vernieuwing en versoepelen de huid.

 • Etherische olie staat al eeuwen bekend om zijn medicinale werking en sommige oliën zijn wondhelend, verstevigend en verzachtend.

Heb je nog vragen?

Neem contact met me op en ik geef je graag persoonlijk advies. 

IMG_4516.jpg

Valentina van Delzen
Cidesco International Beauty Therapist

Wellness schoonheidssalon Vinkeveen
www.youfirst.company